Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
192.3 kcal /
805 kJ
Kalorie
5.2 gBiałko
22.1 gWęglowodany
9.4 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 200 g bananów, dojrzałych (2-3 szt.), pokrojonych na kawałki
  • 170 g miodu
  • 170 g syropu z agawy
  • 250 g masła orzechowego podzielonego na kawałki
  • 200 g mąki owsianej Melvit
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 ½
  • łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 szczypta soli

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. Formę na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego włożyć banany, dodać miód, masło orzechowe, mąkę, ocet, sodę oczyszczoną i sól, zmiksować25 s/obr. 5. Przełożyć do ¾ wysokości każdej papilotki.
  3. Piec 20-25 min (180°C). Po wyjęciu z piekarnika muffiny pozostawić w formie na 5 min, następnie wyjąć z formy i ostudzić na kratce.
  4. Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym podawać jako deser lub przekąskę.
Przewijanie do góry