Mus z płatków ryżowych i banana
231 kcal /
967 kJKalorie
967 kJKalorie
9 gBiałko
30 gWęglowodany
8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 20 g płatków ryżowych
- 40 g banana pokrojonego na kawałki
- 200 g mleka w proszku dla niemowląt, przygotowanego wg przepisu na opakowaniu
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać płatki ryżowe, zmielić1 min/obr. 10.
- Dodać banana i mleko, zmiksować20 s/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, podgrzewać8 min/90°C/obr. 2, następnie zmiksować10 s/obr. 5-7, stopniowo zwiększając obroty.Przełożyć do osobnego naczynia, odstawić.
- Mus z płatków ryżowych i banana podawać po ostudzeniu.