
Omlet z jarmużem
188 kcal /
786 kJKalorie
786 kJKalorie
15 gBiałko
2 gWęglowodany
13 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 70 g seragouda pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 100 g jarmużu tylko liście, bez twardych części
- 6 jajek
- 2 szczypty suszonych płatków chili
- ¼
- łyżeczki soli
- ¼
- łyżeczki pieprzu, mielonego
- 500 g wody
👨🍳 Przygotowanie
- Do dolnej części przystawki Varoma włożyć wkład Varomy. Wkład Varomy wyłożyć odpowiednio dociętym kawałkiem papieru do pieczenia, większym od spodu wkładu o 1-2 cm, aby powstał niewysoki rant, upewniając się równocześnie, że boczne otwory pozostają niezakryte, aby umożliwić swobodną cyrkulację pary, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić4 s/obr. 5. Rozdrobniony ser przełożyć do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić3 s/obr. 8.
- Dodać jarmuż, rozdrobnić4 s/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać jajka, płatki chili, sól i pieprz, wymieszać15 s/obr. 4. Masę jajeczną z jarmużem przełożyć na przygotowany wcześniej wkład Varomy, posypać rozdrobnionym wcześniej serem, odstawić. Opłukać naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć przystawkę Varoma z omletem, gotować na parze20 min/Varoma/obr. 1. Omlet z jarmużem podawać bezpośrednio po przygotowaniu.