Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)

⏱️ 15 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
166.7 kcal /
697.3 kJ
Kalorie
5 gBiałko
25.9 gWęglowodany
5.9 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 750 – 1000 g napoju owsianego Inka® Barista
  • 200 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • (opcjonalnie)
  • 40 – 60 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
  • 40 – 60 g pasty pistacjowej
  • 10 – 20 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Karmelowa (2-4 łyżki)
  • 100 – 200 g kostek lodu (patrz wskazówka), plus opcjonalnie dodatkowa ilość do podania
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
  • 4 łyżeczki cukru wanilinowego

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać napój owsiany, dodać banany, masło orzechowe, kawę zbożową, lód i cukier waniliowy, zmiksować30 s/obr. 8. Mrożoną orzechową kawę zbożową podawać bezpośrednio po przygotowaniu, np. z dodatkową porcją lodu lub lodami (patrz wskazówka).
Przewijanie do góry