
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
166.7 kcal /
697.3 kJKalorie
697.3 kJKalorie
5 gBiałko
25.9 gWęglowodany
5.9 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 750 – 1000 g napoju owsianego Inka® Barista
- 200 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
- (opcjonalnie)
- 40 – 60 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
- 40 – 60 g pasty pistacjowej
- 10 – 20 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Karmelowa (2-4 łyżki)
- 100 – 200 g kostek lodu (patrz wskazówka), plus opcjonalnie dodatkowa ilość do podania
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
- 4 łyżeczki cukru wanilinowego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać napój owsiany, dodać banany, masło orzechowe, kawę zbożową, lód i cukier waniliowy, zmiksować30 s/obr. 8. Mrożoną orzechową kawę zbożową podawać bezpośrednio po przygotowaniu, np. z dodatkową porcją lodu lub lodami (patrz wskazówka).