Pasta bezjajeczna
2451 kJ /
585 kcalKalorie
585 kcalKalorie
34 gBiałko
35 gWęglowodany
33 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 180 g tofu, świeżego, pokrojonego na kawałki
- 120 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
- 40 g musztardy
- 10 g oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka czarnej soli, kala namak
- ½
- łyżeczki kurkumy, mielonej
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć tofu, ciecierzycę, musztardę, olej, sól i kurkumę, zmiksować30 s/obr. 4-8 stopniowo zwiększając obroty do obr. 8. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, rozdrobnić ponownie30 s/obr. 4-8 stopniowo zwiększając obroty do obr. 8. Podawać z pieczywem i świeżymi warzywami.