Pasta orzechowa
665.3 kcal /
2785.6 kJKalorie
2785.6 kJKalorie
12.8 gBiałko
17.6 gWęglowodany
64.9 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 20 g cukru
- 400 g orzechów laskowych, blanszowanych
- 30 – 40 g oleju
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić10 s/obr. 10.
- Dodać orzechy, zmielić30 s/obr. 10. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać olej, zmiksować20 s/obr. 6-8, stopniowo zwiększając obroty, przemieszać kopystką, zmiksować ponownie20 s/obr. 6-8, stopniowo zwiększając obroty.
- Pastę orzechową używać jako składnik deserów i ciast lub podawać jako dodatek do naleśników i placków.