Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
163 kcal /
683 kJKalorie
683 kJKalorie
5 gBiałko
2 gWęglowodany
15 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 1 pęczek bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 200 g sera feta pokrojonego na kawałki
- 100 g koncentratu pomidorowego
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- ¼ – ½
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć bazylię, rozdrobnić5 s/obr. 7.
- Dodać fetę, koncentrat pomidorowy, masło i pieprz, wymieszać15 s/obr. 4.
- Pastę pomidorową z serem feta udekorować bazylią i podawać z pieczywem jako przystawkę.