Pasta z jarmużu
117 kcal /
489.3 kJKalorie
489.3 kJKalorie
3 gBiałko
6.1 gWęglowodany
9.5 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 40 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 40 g moreli suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
- 40 g orzechów włoskich, łuskanych
- 200 g serka kremowego
- 100 g jogurtugreckiego
- 1 łyżeczka miodu
- ½ – 1
- łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć jarmuż, rozdrobnić8 s/obr. 7. Jarmuż zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać morele i orzechy, rozdrobnić6 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać serek kremowy, jogurt grecki, miód, sól i pieprz, wymieszać10 s//obr. 4. Pastę z jarmużu podawać jako dodatek do pieczywa.