Pasta z makreli wędzonej
129.4 kcal /
541.5 kJKalorie
541.5 kJKalorie
9.5 gBiałko
1.9 gWęglowodany
8.9 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 50 – 70 g ogórków kiszonych odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- 300 g makreli, wędzonej bez skóry i ości, podzielonej na kawałki
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- pieprz czarny, mielony do smaku
- 1 – 2 łyżki szczypiorku posiekanego (opcjonalnie)
- sól do smaku
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i ogórki, rozdrobnić5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać makrelę, majonez, musztardę i pieprz, rozdrobnić30 s/obr. 4.5.
- Dodać szczypiorek i sól, wymieszać10 s//obr. 3. Pastę z makreli wędzonej podawać jako dodatek do pieczywa.