Pasta z serka z rzodkiewką
87.3 kcal /
365 kJKalorie
365 kJKalorie
1.6 gBiałko
1.4 gWęglowodany
8.6 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 3 łyżki rzeżuchy bez łodyżek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 3 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 60 – 80 g rzodkiewki
- 200 g serka kremowego
- ¼
- łyżeczki soli
- ¼
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć rzeżuchę i rzodkiewkę, rozdrobnić3 s/obr. 5.
- Dodać serek kremowy, sól i pieprz, wymieszać10 s/obr. 3. Pastę z serka z rzodkiewką podawać bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowaną rzeżuchą.
