Pasta ze szprotów i twarogu

⏱️ 15 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
152.5 kcal /
638.5 kJ
Kalorie
13.7 gBiałko
2 gWęglowodany
10.2 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 30 g cebuli przekrojonej na pół
  • 5 – 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 180 – 200 g szprotów, w oleju odsączonych z oleju
  • 180 – 200 g twarogu podzielonego na kawałki
  • 20 g majonezu
  • 1 – 2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)
  • ½
  • łyżeczki soli

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i koperek, rozdrobnić5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać szproty, twaróg, majonez, musztardę i sól, rozdrobnić10 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, rozdrobnić ponownie10 s/obr. 5. Podawać jako dodatek do pieczywa.
Przewijanie do góry