Pesto z czosnku niedźwiedziego
498.3 kcal /
2084.8 kJKalorie
2084.8 kJKalorie
9.9 gBiałko
3.1 gWęglowodany
50.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 50 g pestek dyni
- 80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 70 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
- 150 g oliwy z oliwek, extra virgin
- 150 g oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
- 1 płaska łyżeczka soli
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć pestki dyni i parmezan, rozdrobnić10 s/obr. 8.
- Dodać czosnek niedźwiedzi, oliwę i sól, zmiksować20 s/obr. 7. Pesto z czosnku niedźwiedziego podawać jako dodatek do pieczywa lub makaronu.