Pesto z rukoli i orzechów laskowych

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
1848 kcal /
7732 kJ
Kalorie
35.2 gBiałko
10.5 gWęglowodany
187.9 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 30 g orzechów laskowych
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 80 g rukoli
  • 150 g oliwy z oliwek
  • ½
  • łyżeczki soli

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić15 s/obr. 10.
  2. Dodać orzechy laskowe, czosnek, rukolę, oliwę i sól, zmiksować20 s/obr. 7. Przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika, odstawić do lodówki do momentu podania.
  3. Pesto z rukoli i orzechów laskowych podawać jako dodatek do makaronu lub bagietki.
Przewijanie do góry