Pisto – hiszpański gulasz warzywny
203.7 kcal /
852 kJKalorie
852 kJKalorie
2.4 gBiałko
12.1 gWęglowodany
17.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
- 150 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
- 300 g cebuli pokrojonej na kawałki
- 300 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 100 g oliwy z oliwek
- 500 g pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki
- 500 g krojonych pomidorów, z puszki odsączonych z zalewy
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć paprykę czerwoną, paprykę zieloną i cebulę, rozdrobnić5 s/obr. 4. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć cukinię, rozdrobnić2 s/obr. 4.
- Dodać oliwę i rozdrobnione papryki z cebulą, dusić12 min/120°C//obr. .
- Dodać pomidory, sól i pieprz, gotować17 min/100°C//obr. . Pisto – hiszpański gulasz warzywny podawać na ciepło.
