Pisto – hiszpański gulasz warzywny

⏱️ 45 min
👨‍🍳 Średni
🤖 Thermomix
203.7 kcal /
852 kJ
Kalorie
2.4 gBiałko
12.1 gWęglowodany
17.2 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 150 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 300 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 300 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 500 g pomidorów, dojrzałych obranych, pokrojonych na kawałki
  • 500 g krojonych pomidorów, z puszki odsączonych z zalewy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć paprykę czerwoną, paprykę zieloną i cebulę, rozdrobnić5 s/obr. 4. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego włożyć cukinię, rozdrobnić2 s/obr. 4.
  3. Dodać oliwę i rozdrobnione papryki z cebulą, dusić12 min/120°C//obr. .
  4. Dodać pomidory, sól i pieprz, gotować17 min/100°C//obr. . Pisto – hiszpański gulasz warzywny podawać na ciepło.
Przewijanie do góry