Polewa toffi

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
5409.3 kJ /
1292 kcal
Kalorie
10.5 gBiałko
155 gWęglowodany
70.1 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 200 g cukierków typu krówka
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 30 g masła

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć cukierki, rozdrobnić10 s/obr. 8. Cukierki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać śmietanę i masło, podgrzewać5 min/70°C/obr. 3. Przelać do innego naczynia, odstawić do ostudzenia na 10-15 min.
  3. Polewy toffi używać jako dodatku do lodów, deserów i ciast.
Przewijanie do góry