Przyprawa grillowa z wędzoną papryką do ryb
904 kJ /
216 kcalKalorie
216 kcalKalorie
9 gBiałko
39 gWęglowodany
8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 50 g papryki wędzonej, mielonej
- 35 g soli morskiej,gruboziarnistej
- 15 g nasion kopru włoskiego, suszonych
- 1 ½
- łyżeczki czosnku,granulowanego
- 1 ½
- łyżeczki szałwii, suszonej, otartej
- 1 ½
- łyżeczki rozmarynu, suszonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać mieloną paprykę, sól, nasiona kopru włoskiego, czosnek, szałwię i rozmaryn, rozdrobnić Turbo/2 s/3 razy. Przesypać do szczelnie zamykanego słoiczka lub plastikowego pojemnika. Przyprawy grillowej z wędzoną papryką używać do ryb pieczonych na grillu.