Przyprawa lawendowo-pieprzowa
946 kJ /
226 kcalKalorie
226 kcalKalorie
13 gBiałko
41 gWęglowodany
8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 35 g ziaren pieprzu czarnego
- 25 g nasion kolendry
- 25 g kminku
- 15 g suszonych kwiatów lawendy
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać pieprz, rozdrobnić Turbo/2 s/8 razy. Przesypać do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego wsypać kolendrę, rozdrobnić Turbo/2 s/6 razy. Przesypać do naczynia z rozdrobnionym wcześniej pieprzem, odstawić.
- Do naczynia miksującego wsypać kminek, rozdrobnić turbo Turbo/2 s/10 razy.
- Dodać rozdrobniony wcześniej pieprz z kolendrą i kwiaty lawendy, wymieszać10 s/obr. 3. Przesypać do szczelnie zamykanego słoiczka lub plastikowego pojemnika. Przyprawy lawendowo-pieprzowej używać do wybranych przepisów (patrz wskazówka).