Pudding czekoladowy z chia
288.3 kcal /
1206.3 kJKalorie
1206.3 kJKalorie
11.1 gBiałko
31.3 gWęglowodany
14.5 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 750 g mleka schłodzonego
- 750 g napoju migdałowego schłodzonego
- 50 g syropu z agawy
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 100 g nasion chia
- maliny, świeże do dekoracji
👨🍳 Przygotowanie
- Założyć motylek. Do naczynia miksującego wlać mleko, syrop z agawy, dodać kakao i ekstrakt z wanilii, wymieszać5 s/obr. 4.
- Dodać nasiona chia, wymieszać15 min//obr. 3.Zdjąć motylek. Przełożyć do 4 szklanek, udekorować malinami. Pudding czekoladowy z chia podawać bezpośrednio po przygotowaniu jako śniadanie.