Pudding orkiszowo-bananowy z gruszką
353 kcal /
14779.5 kJKalorie
14779.5 kJKalorie
14 gBiałko
62.3 gWęglowodany
4.9 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 100 g kaszy orkiszowej, perłowej
- 330 g mleka (patrz wskazówka)
- ½
- łyżeczki kardamonu, mielonego
- 100 g banana dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 100 ggruszki bezgniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
👨🍳 Przygotowanie
- Na pokrywie naczynia miksującego postawić koszyczek, odważyć do niego kaszę orkiszową, opłukać pod bieżącą wodą, odstawić.
- Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać opłukaną kaszę orkiszową i kardamon, podgrzewać bez założonej miarki20 min/90°C/obr. 1.
- Dodać banan i gruszkę, zmiksować30 s/obr. 6. Pudding orkiszowo-bananowy podawać udekorowany kawałkami gruszki.