Pudding ryżowy
208 kcal /
869 kJKalorie
869 kJKalorie
6 gBiałko
35 gWęglowodany
5 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 2000 g mleka
- 100 g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
- 440 g ryżu białego, krótkoziarnistego, na pudding do risotto sushi
- 2 szczypty soli
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego w urządzeniu Thermomix wlać 1000 g mleka, dodać 50 g cukru, 1 łyżeczkę cukru waniliowego, 220 g ryżu i 1 szczyptę soli. Przełożyć naczynie miksujące z obudowy urządzenia Thermomix do stacji Thermomix Friend. Kontynuować przygotowanie przepisu.
- Umieścić drugie naczynie miksujące w obudowie urządzenia Thermomix. Do naczynia miksującego w urządzeniu Thermomix wlać pozostałe 1000 g mleka, dodać 50 g cukru, 220 g ryżu, 1 łyżeczkę cukru waniliowego i 1 szczyptę soli, gotować bez założonej miarki38 min/95°C//obr. 1. W tym czasie przemieszać kopystką zawartość naczynia miksującego w stacji Thermomix Friend, ustawić38 min/95°C/obr. 1i gotować bez założonej miarki, przekręcając pokrętło obrotów. Przełożyć puddingi z obu naczyń miksujących do naczynia do serwowania i pozostawić na 15 min. Pudding ryżowy podawać na ciepło lub zimno.