
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
116.5 kcal /
489 kJKalorie
489 kJKalorie
6.4 gBiałko
15.7 gWęglowodany
4.3 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 100 g miąższu dyni pokrojonego na kawałki
- 120 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 30 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 200 g wody
- 50 g fileta z morszczuka bez ości, pokrojonego na kawałki
- 1 – 2 łyżeczki oliwy z oliwek
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć dynię, ziemniaki, por, dodać wodę i morszczuka, gotować20 min/100°C/obr. 1, następnie zmiksować30 s/obr. 7.
- Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem podawać polane oliwą bezpośrednio po przygotowaniu lub przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika, ostudzić i odstawić do zamrażalnika.