Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)

⏱️ 45 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
63.2 kcal /
263.8 kJ
Kalorie
1.8 gBiałko
16.1 gWęglowodany
0.2 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 500 g wody
  • 500 g czerwonych buraków obranych, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
  • 250 ggruszek obranych, bezgniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g soku zgranatu

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać wodę. Włożyć koszyczek, odważyć do niego buraki, gotować na parze35 min/Varoma/obr. 1. Ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, odstawić do ostudzenia. Opróżnić naczynie miksujące.
  2. Do naczynia miksującego włożyć ugotowane buraki i gruszki, dodać sok z granatu, rozdrobnić15 s/obr. 6. W razie potrzeby powtórzyć rozdrabnianie, aż do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika i odstawić do zamrażalnika.
Przewijanie do góry