
Purée z kapusty i kasztanów
230 kcal /
965 kJKalorie
965 kJKalorie
6.8 gBiałko
30.9 gWęglowodany
10.1 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 400 g kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
- 40 g masła pokrojonego na kawałki
- ½ – 1
- łyżeczka soli
- 250 g kasztanów jadalnych,gotowanych, bez skórki
- 100 g mleka
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć 200 g kapusty, rozdrobnić10 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć pozostałe 200 g kapusty, rozdrobnić10 s/obr. 5.
- Dodać pozostałą rozdrobnioną kapustę, masło i sól gotować20 min/100°C//obr. 1.
- Dodać kasztany, mleko i pieprz, rozdrobnić40 s/obr. 4. Purée z kapusty i kasztanów podawać bezpośrednio po przygotowaniu.