Purée z pietruszki i jabłek (dla dzieci)
272.7 kcal /
1141.7 kJKalorie
1141.7 kJKalorie
12 gBiałko
69.3 gWęglowodany
3.8 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 360 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
- 240 g jabłek bezgniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 350 g wody
- 50 g mleka
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć pietruszkę i jabłka, rozdrobnić4 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać wodę i mleko, gotować15 min/100°C/obr. 2, następnie zmiksować30 s/obr. 5-9, stopniowo zwiększając obroty.
- Purée z pietruszki i jabłek podawać po ostudzeniu lub podzielić na porcje i zamrozić.