Purée z warzyw i ryby

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
133 kcal /
556 kJ
Kalorie
8.7 gBiałko
9.9 gWęglowodany
6.5 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 280 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 200 g różyczek kalafiora pokrojonych na kawałki
  • 160 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 450 g wody
  • 120 g fileta z morszczuka świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 120 g fileta z morszczuka mrożonego, uprzednio rozmrożonego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cukinię, kalafior i ziemniaki, dodać wodę. Na pokrywie naczynia miksującego postawić dolną część przystawki Varoma, odważyć do niej rybę, nałożyć pokrywę Varomy, gotować na parze25 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego włożyć ugotowaną na parze rybę i oliwę, rozdrobnić1 min/obr. 5-7 stopniowo zwiększając obroty.
  3. Purée z warzyw i ryby podzielić na porcje i podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub zamrozić.
Przewijanie do góry