
Purée z warzyw i ryby
133 kcal /
556 kJKalorie
556 kJKalorie
8.7 gBiałko
9.9 gWęglowodany
6.5 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 280 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 200 g różyczek kalafiora pokrojonych na kawałki
- 160 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 450 g wody
- 120 g fileta z morszczuka świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 120 g fileta z morszczuka mrożonego, uprzednio rozmrożonego, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cukinię, kalafior i ziemniaki, dodać wodę. Na pokrywie naczynia miksującego postawić dolną część przystawki Varoma, odważyć do niej rybę, nałożyć pokrywę Varomy, gotować na parze25 min/Varoma/obr. 1. Zdjąć przystawkę Varoma, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć ugotowaną na parze rybę i oliwę, rozdrobnić1 min/obr. 5-7 stopniowo zwiększając obroty.
- Purée z warzyw i ryby podzielić na porcje i podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub zamrozić.