
Różowe shoty z imbirem
50.6 kcal /
211.7 kJKalorie
211.7 kJKalorie
1.1 gBiałko
12.8 gWęglowodany
0.3 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 3 cytryny (ok. 140g), obrane, bez pestek i białych błonek (albedo), pokrojone na kawałki
- 450 g jabłek bezgniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 450 g czerwonych buraków surowych, pokrojonych na kawałki
- 30 – 40 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cytryny, jabłka, buraki i imbir, zmiksować40 s/obr. 10. Napój przecedzić przez sitko o drobnych oczkach. Przelać do czystej, uprzednio wyparzonej szklanej butelki (ok. 0,5 l). Różowe shoty z imbirem podawać w porcjach 50-100 ml (patrz wskazówka).