Rumienienie cebuli i czosnku
1031 kJ /
246 kcalKalorie
246 kcalKalorie
3 gBiałko
13 gWęglowodany
20 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 2 – 3 ząbki czosnku, przekrojone na pół
- 20 g oleju
- 20 g oliwy z oliwek
- 200 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 200 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek, dodać olej, dusić3 min/120°C/obr. 1.
- Dodać cebulę, rumienić Wysokie Temp. , następnie założyć miarkę na pokrywę naczynia miksującego, rozdrobnić3-4 s/obr. 4.
- Zrumienioną cebulę i czosnek wykorzystać w wybranym przepisie.