Rumienienie wołowiny z cebulą

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
163.9 kcal /
685.7 kJ
Kalorie
17.1 gBiałko
2.1 gWęglowodany
10 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 20 g oleju
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 70 g cebuli pokrojonej w 0,5 cm półplastry
  • 250 g mięsa wołowego (patrz wskazówka), bez ścięgien i kości, pokrojonego w paski (3-4 x 1 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać olej, dodać cebulę, dusić bez założonej miarki3 min/120°C/obr. .
  2. Dodać wołowinę, upewniając się, że kawałki mięsa są równomiernie rozłożone na dnie naczynia miksującego, rumienić Wysokie Temp. . Doprawić do smaku. Zrumienioną wołowinę z cebulą podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub wykorzystać w wybranym przepisie.
Przewijanie do góry