
Smoothie bowl z jagodami acai
357 kcal /
1495 kJKalorie
1495 kJKalorie
9 gBiałko
34 gWęglowodany
16.5 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 30 g migdałów, ze skórką
- 150 g malin, mrożonych
- 60 – 80 g napoju migdałowego
- 60 – 80 g mleczka kokosowego
- 2 łyżki jagód acai, suszonych, mielonych
- 2 daktyle, suszone, bez pestek (patrz wskazówka)
- 1 banan pokrojony na kawałki
- 10 g miodu
- 10 g syropu klonowego
- ½
- banana pokrojonego w plastry, do dekoracji
- 1 łyżka nasion chia do posypania
- 2 łyżki jagódgoji, suszonych do posypania
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć migdały, rozdrobnić3 s/obr. 6. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć maliny, zmiksować10 s/obr. 8. Maliny zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, zmiksować ponownie10 s/obr. 8.
- Dodać 40-60 g napoju migdałowego, jagody acai, daktyle, banan i miód, zmiksować10 s/obr. 7. Jeżeli konsystencja smoothie jest za gęsta, należy dodać pozostałe 20 g napoju migdałowego, zmiksować ponownie10 s/obr. 7.
- Smoothie bowl z jagodami acai podawać bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowane plastrami banana, posypane nasionami chia i jagodami goji.