
Smoothie bowl z kiwi i spiruliną
438.5 kcal /
1833 kJKalorie
1833 kJKalorie
5.2 gBiałko
60.8 gWęglowodany
19.4 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 1 banan zamrożony, pokrojony na kawałki i 1 banan pokrojony w plastry
- 1 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
- 3 kiwi pokrojone w ćwiartki i 1 kiwi pokrojone w plastry
- 200 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- 1 łyżeczkę spiruliny
- 30 g syropu z agawy
- 6 – 8 orzechów laskowych, prażonych
- 2 – 4 orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 2 łyżeczki syropu z agawy
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć banan, awokado i kiwi, dodać napój migdałowy, spirulinę i syrop z agawy, zmiksować1 min/obr. 10. Przelać do dwóch miseczek. Udekorować plastrami banana i kiwi, orzechami laskowymi i orzechami włoskimi. Smoothie bowl z kiwi i spiruliną polać syropem z agawy i podawać bezpośrednio po przygotowaniu.