Sorbet rabarbarowo-truskawkowy
84.7 kcal /
360.8 kJKalorie
360.8 kJKalorie
1 gBiałko
19.2 gWęglowodany
0.2 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 100 g cukru
- 350 g rabarbaru mrożonego (patrz wskazówka)
- 150 g truskawek, mrożonych (patrz wskazówka)
- 1 białko
👨🍳 Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić10 s/obr. 10.
- Dodać rabarbar, zmiksować Turbo/2.0 s/3 razy.
- Dodać truskawki i białko (patrz wskazówka), zmiksować1 min/obr. 10.
- Sorbet rabarbarowo-truskawkowy podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku w zamrażalniku.
