Sos hamburgerowy
6213.2 kJ /
1484 kcalKalorie
1484 kcalKalorie
4.2 gBiałko
18 gWęglowodany
159 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 200 g majonezu
- 25 g ketchupu
- ½
- łyżeczki musztardy Dijon
- 20 g ogórka konserwowego, pokrojonego na kawałki
- 15 – 20 g zalewy z ogórków, konserwowych
- ½
- łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
- ¼
- łyżeczki czosnku,granulowanego
- 1 szczypta pieprzu, mielonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć majonez, ketchup, musztardę, dodać ogórek, zalewę z ogórków, cebulę suszoną, czosnek granulowany i pieprz, wymieszać10 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, wymieszać kolejne10 s/obr. 3.
- Sos hamburgerowy przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku w lodówce i wykorzystać jako dodatek, np. do burgerów.
