Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
228.1 kcal /
954.3 kJ
Kalorie
7.2 gBiałko
14 gWęglowodany
18.1 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 700 g wody
  • 100 g orzechów nerkowca, surowych niesolonych, uprzednio namoczonych 30 min w wodzie, odsączonych
  • 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
  • 500 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
  • 100 g awokado pokrojonego na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 25 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 2 – 3 łyżeczki soli
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • ½
  • łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 – 2 szczypty chili, mielonego

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać orzechy nerkowca i miód, zmiksować1 min/obr. 10.
  2. Dodać brokuł, awokado, oliwę, cebulę szalotkę, sól, czosnek, pieprz i chili, zmiksować1 min/obr. 10, następnie podgrzewać4 min/40°C/obr. 4. Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Przewijanie do góry