Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
228.1 kcal /
954.3 kJKalorie
954.3 kJKalorie
7.2 gBiałko
14 gWęglowodany
18.1 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 700 g wody
- 100 g orzechów nerkowca, surowych niesolonych, uprzednio namoczonych 30 min w wodzie, odsączonych
- 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
- 500 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
- 100 g awokado pokrojonego na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 25 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 2 – 3 łyżeczki soli
- 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
- ½
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 – 2 szczypty chili, mielonego
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać orzechy nerkowca i miód, zmiksować1 min/obr. 10.
- Dodać brokuł, awokado, oliwę, cebulę szalotkę, sól, czosnek, pieprz i chili, zmiksować1 min/obr. 10, następnie podgrzewać4 min/40°C/obr. 4. Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca podawać bezpośrednio po przygotowaniu.