Surówka z białej rzodkwi z marchewką
324 kcal /
1356.5 kJKalorie
1356.5 kJKalorie
6.5 gBiałko
55.7 gWęglowodany
169 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 200 g białej rzodkwi pokrojonej na kawałki
- 140 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 150 g jabłka bezgniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 40 g zielonej papryki bezgniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 15 – 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 15 g oliwy z oliwek
- ¼
- łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¾
- łyżeczki cukru
- ¾
- łyżeczki soli
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, białą rzodkiew, marchewkę, seler, jabłko i paprykę, dodać sok z cytryny, oliwę, pieprz, cukier i sól, rozdrobnić6-8 s/obr. 5.
- Surówkę z białej rzodkwi z marchewką podawać jako dodatek do dań głównych.
