Surówka z jarmużem i jabłkiem

⏱️ 30 min
👨‍🍳 Łatwy
🤖 Thermomix
133 kcal /
558 kJ
Kalorie
3 gBiałko
13 gWęglowodany
7 gTłuszcze

🥘 Składniki

  • 60 – 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 5 łodyżek natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 100 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 250 g jabłek, kwaśnych bezgniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½
  • łyżeczki soli
  • ½
  • łyżeczki pieprzu, mielonego

👨‍🍳 Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i pietruszkę, rozdrobnić4 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać jarmuż i jabłka, rozdrobnić25 s/obr. 4. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  3. Dodać jogurt, miodu, olej, sok z cytryny, sól i pieprz, wymieszać6 s//obr. 3. Surówkę z jarmużem i jabłkiem podawać bezpośrednio po przygotowaniu jako dodatek do dań głównych.
Przewijanie do góry