Szarpany rumieniony kurczak z cebulą dymką
158.6 kcal /
663.2 kJKalorie
663.2 kJKalorie
19.2 gBiałko
0.3 gWęglowodany
8.6 gTłuszcze
🥘 Składniki
- 30 g oleju
- 30 g oliwy z oliwek
- 40 g cebuli dymki pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2 cm kostkę
- 300 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w 2 cm kostkę
👨🍳 Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać olej, dodać cebulę dymkę, dusić bez założonej miarki3 min/120°C/obr. .
- Dodać kurczaka, upewniając się, że kawałki mięsa są równomiernie rozłożone na dnie naczynia miksującego, rumienić Wysokie Temp. . Zdjąć pokrywę naczynia miksującego, aby temperatura w naczyniu miksującym spadła. Nałożyć ponownie pokrywę naczynia miksującego, następnie założyć miarkę na pokrywę naczynia miksującego, rozdrobnić3-4 s//obr. 4. Doprawić do smaku. Szarpanego rumienionego kurczaka z cebulą dymką podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub wykorzystać w wybranym przepisie.